Mamy 12676

przykładowe prace

...
...największy zbiór zawierający

gotowe wzory prac

w sieci!
logo PraceDyplomowe.edu.pl

   katalog gotowych wzorów

zdjecie-przykladowa-praca-prace-dyplomowe-edu-pl zdjecie-wzor-pracy-prace-dyplomowe-edu-pl zdjecie-gotowa-praca-prace-dyplomowe-edu-pl
Tu przeszukasz całą bazę prac w sposób szybki i zautomatyzowany.
Zobacz prace podzielone tematami:

Numer pracy:   9594
Temat pracy:  

Zasady żywienia niemowląt jako fundament prawidłego rozowju

Liczba stron:   66

Spis treści / plan pracy:
Wstęp............5

Rozdział 1
Charakterystyka okresu niemowlęcego z uwzględnieniem okresu noworodkowego
      1.1. Okres noworodkowy ............6
      1.2. Okres niemowlęcy ............7

Rozdział 2.
Zapotrzebowanie na energię oraz udział i charakterystyka podstawowych składników odżywczych
      2.1. Energia ............10
      2.2. Białko ............11
      2.3. Tłuszcze............ 12
      2.4. Węglowodany ............13
      2.5. Składniki mineralne i witaminy ............14
      2.6. Suplementy............ 17

Rozdział 3.
Prawidłowe zasady żywienia niemowląt
      3.1. Żywienie naturalne – karmienie piersią............ 20
         3.1.1. Dieta kobiety w ciąży oraz w okresie karmienia ............23
         3.1.2. Pokarm kobiecy ............28
         3.1.3. Porównanie mleka kobiecego i mleka krowiego............ 30
         3.1.4. Korzyści i przeciwwskazania wynikające z karmienia piersią............ 33
         3.1.5. Trudności w karmieniu piersią ............34
      3.2. Żywienie sztuczne ............35
         3.2.1. Modyfikacja mleka krowiego............ 37
         3.2.2. Mleko początkowe i następne............ 37
         3.2.3. Wytyczne do schematu żywienia niemowląt niekarmionych piersią ............41
      3.3. Żywienie mieszane ............42
      3.4. Zasady wprowadzania posiłków uzupełniających ............43
      3.5. Prawdziwy smak życia – bez soli i cukru ............44
      3.6. Czym poić niemowlęta?............ 46
      3.7. Błędy popełniane przez rodziców w żywieniu niemowląt............ 47

Rozdział 4.
Charakterystyka wybranych produktów uczulających i alergizujących
      4.1. Mleko krowie ............49
      4.2. Mleko owcze ............51
      4.3. Jaja............ 51
      4.4. Mięso............ 52
      4.5. Ryby ............53
      4.6. Produkty glutenowe............ 54
      4.7. Miód ............55

Rozdział 5.
Jakość produktów w żywieniu niemowląt
      5.1. Przechowywanie żywności ............56
      5.2. Wstępne przygotowywanie posiłków ............57
      5.3. Preferowane techniki kulinarne, konsystencja i wielkość posiłków............ 58
      5.4. Produkty i żywność ekologiczna, a żywność wysoko przetworzona ............59

Podsumowanie............ 62
Streszczenie............ 63
Literatura ............64
Wykaz tabel............ 66

   


Zamawiam:
Wartość zamówienia: PLN
Twój e-mail:


Jeśli chcesz zadać pytanie dotyczące tej pracy, kliknij w poniższy przycisk.



Na wszystkie zapytania odpowiadamy codziennie, najpóźniej w przeciągu 24h.





Umożliwiamy szybkie, bezpieczne i wygodne płatności za pomocą serwisu tpay.com
Umożliwiamy szybkie płatności internetowe za pomocą serwisu tpay.com

Zastrzegamy, iż wzorcowe prace magisterskie, prace licencjackie, prace dyplomowe, prace podyplomowe, prace inżynierskie, prace semestralne, prace zaliczeniowe, referaty, biznes plany, plany marketingowe i inne opracowania jakie oferujemy mają wyłącznie charakter informacyjny. Każda praca magisterska, licencjacka, inżynierska lub inna praca dyplomowa zakupiona w serwisie musi być traktowana wyłącznie jako wzór, przykład do przygotowania własnej pracy naukowej, przyspieszjąc tym samym proces pisania pracy całkowicie zgodny z obowiązującym w Polsce prawem. Nie bierzemy odpowiedzialności za konsekwencje związane z wykorzystaniem przesłanych przez nas prac. Należy pamiętać o przestrzeganiu obowiązujących przepisów Prawa Autorskiego oraz Art. 272


Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Copyright © by PraceDyplomowe.edu.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.