Mamy 14851

przykładowe prace

...
...największy zbiór zawierający

gotowe wzory prac

w sieci!
logo PraceDyplomowe.edu.pl

   katalog gotowych wzorów

zdjecie-przykladowa-praca-prace-dyplomowe-edu-pl zdjecie-wzor-pracy-prace-dyplomowe-edu-pl zdjecie-gotowa-praca-prace-dyplomowe-edu-pl
Tu przeszukasz całą bazę prac w sposób szybki i zautomatyzowany.
Zobacz prace podzielone tematami:

Numer pracy:   9594
Temat pracy:  

Zasady żywienia niemowląt jako fundament prawidłego rozowju

Liczba stron:   66

Spis treści / plan pracy:
Wstęp............5

Rozdział 1
Charakterystyka okresu niemowlęcego z uwzględnieniem okresu noworodkowego
      1.1. Okres noworodkowy ............6
      1.2. Okres niemowlęcy ............7

Rozdział 2.
Zapotrzebowanie na energię oraz udział i charakterystyka podstawowych składników odżywczych
      2.1. Energia ............10
      2.2. Białko ............11
      2.3. Tłuszcze............ 12
      2.4. Węglowodany ............13
      2.5. Składniki mineralne i witaminy ............14
      2.6. Suplementy............ 17

Rozdział 3.
Prawidłowe zasady żywienia niemowląt
      3.1. Żywienie naturalne – karmienie piersią............ 20
         3.1.1. Dieta kobiety w ciąży oraz w okresie karmienia ............23
         3.1.2. Pokarm kobiecy ............28
         3.1.3. Porównanie mleka kobiecego i mleka krowiego............ 30
         3.1.4. Korzyści i przeciwwskazania wynikające z karmienia piersią............ 33
         3.1.5. Trudności w karmieniu piersią ............34
      3.2. Żywienie sztuczne ............35
         3.2.1. Modyfikacja mleka krowiego............ 37
         3.2.2. Mleko początkowe i następne............ 37
         3.2.3. Wytyczne do schematu żywienia niemowląt niekarmionych piersią ............41
      3.3. Żywienie mieszane ............42
      3.4. Zasady wprowadzania posiłków uzupełniających ............43
      3.5. Prawdziwy smak życia – bez soli i cukru ............44
      3.6. Czym poić niemowlęta?............ 46
      3.7. Błędy popełniane przez rodziców w żywieniu niemowląt............ 47

Rozdział 4.
Charakterystyka wybranych produktów uczulających i alergizujących
      4.1. Mleko krowie ............49
      4.2. Mleko owcze ............51
      4.3. Jaja............ 51
      4.4. Mięso............ 52
      4.5. Ryby ............53
      4.6. Produkty glutenowe............ 54
      4.7. Miód ............55

Rozdział 5.
Jakość produktów w żywieniu niemowląt
      5.1. Przechowywanie żywności ............56
      5.2. Wstępne przygotowywanie posiłków ............57
      5.3. Preferowane techniki kulinarne, konsystencja i wielkość posiłków............ 58
      5.4. Produkty i żywność ekologiczna, a żywność wysoko przetworzona ............59

Podsumowanie............ 62
Streszczenie............ 63
Literatura ............64
Wykaz tabel............ 66

   


Zamawiam:
Wartość zamówienia: PLN
Twój e-mail:


Jeśli chcesz zadać pytanie dotyczące tej pracy, kliknij w poniższy przycisk.



Na wszystkie zapytania odpowiadamy codziennie, najpóźniej w przeciągu 24h.





Szybkie i wygodne płatności.
dostepne formy płatności


Zastrzegamy, iż wzorcowe prace magisterskie, prace licencjackie, prace dyplomowe, prace podyplomowe, prace inżynierskie, prace semestralne, prace zaliczeniowe, referaty, biznes plany, plany marketingowe i inne opracowania jakie oferujemy mają wyłącznie charakter informacyjny. Każda praca magisterska, licencjacka, inżynierska lub inna praca dyplomowa zakupiona w serwisie musi być traktowana wyłącznie jako wzór, przykład do przygotowania własnej pracy naukowej, przyspieszjąc tym samym proces pisania pracy całkowicie zgodny z obowiązującym w Polsce prawem. Nie bierzemy odpowiedzialności za konsekwencje związane z wykorzystaniem przesłanych przez nas prac. Należy pamiętać o przestrzeganiu obowiązujących przepisów Prawa Autorskiego oraz Art. 272


Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Copyright © by PraceDyplomowe.edu.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.