Mamy 13267

przykładowe prace

...
...największy zbiór zawierający

gotowe wzory prac

w sieci!
logo PraceDyplomowe.edu.pl

   katalog gotowych wzorów

zdjecie-przykladowa-praca-prace-dyplomowe-edu-pl zdjecie-wzor-pracy-prace-dyplomowe-edu-pl zdjecie-gotowa-praca-prace-dyplomowe-edu-pl
Tu przeszukasz całą bazę prac w sposób szybki i zautomatyzowany.
Zobacz prace podzielone tematami:

Numer pracy:   7967
Temat pracy:  

Funkcjonalne właściwość tłuszczu mleka.

Liczba stron:   37

Spis treści / plan pracy:
Wstęp............4

Rozdział 1.
Ogólne zagadnienia dotyczące mleka oraz tłuszczu mleka

      1.1. Podstawowe definicje związane z mlekiem............7
         1.1.1. Mleko............7
         1.1.2. Skład chemiczny mleka............7
         1.1.3. Tłuszcz w mleku............9
         1.1.4. Charakterystyka chemiczna. Budowa............10

Rozdział 2.
Cechy fizyczne.

      2.1. Stan rozproszenia ............12
      2.2. Struktury kuleczek tłuszczowych............13
      2.3. Gęstość tłuszczu mlekowego............14
      2.4. Temperatura topnienia i krzepnięcia tłuszczu mlekowego............14
      2.5. Współczynnik załamania światła tłuszczu mlekowego............15
      2.6. Refrakcja............15
      2.7. Luminescencja............15
      2.8. Rozpuszczalność............16

Rozdział 3.
Przemiany tłuszczu mlekowego.

      3.1. Jełczenie hydrolityczne. ............17
      3.2.Jełczenie oksydacyjne. ............18

Rozdział 4.
Operacje technologiczne w mleczarstwie.

      4.1. Analiza tłuszczu............19
         4.1.1. Liczba Reicherta – Meissla ............19
         4.1.2. Liczba Polenskiego............19
         4.1.3. Liczba zmydlenia............19
         4.1.4. Liczba jodowa............20
      4.2. Normalizacja zawartości tłuszczu ............20
      4.3. Homogenizacja............21
         4.3.1. Metody homogenizacji............23
         4.3.2. Zmiany wywołane zabiegiem homogenizacji............24

Rozdział 5.
Lipoliza tłuszczu mlekowego.

      5.1. Lipoliza indukowana............25
      5.2. Lipoliza spontaniczna............25
      5.3. Lipoliza bakteryjna............26

Rozdział 6.
Tłuszcz mleka a zdrowie człowieka.

      6.1. Składniki tłuszczu mlekowego............27
         6.1.1 Kwas linolowy o wiązaniach sprzężonych............28
         6.1.2. Kwas masłowy............28
         6.1.3. Sfingomielina ............29
         6.1.4. Kwas 13-mtylotetradekanowy (C15:0 izo)............29
         6.1.5. Lipidy estrowe............29
      6.2. Witaminy rozpuszczalne w tłuszczu............30
         6.2.1 Działanie przeciwnowotworowe............31
Porównanie niektórych cech różnych tłuszczów............32

Podsumowanie............34
Bibliografia............36
Spis tabel............37
Spis rysunków............37


   


Zamawiam:
      
      
      
      
      
      
      
      
      
Wartość zamówienia: PLN
Twój e-mail:


Jeśli chcesz zadać pytanie dotyczące tej pracy, kliknij w poniższy przycisk.



Na wszystkie zapytania odpowiadamy codziennie, najpóźniej w przeciągu 24h.





Umożliwiamy szybkie, bezpieczne i wygodne płatności za pomocą serwisu tpay.com
Umożliwiamy szybkie płatności internetowe za pomocą serwisu tpay.com

Zastrzegamy, iż wzorcowe prace magisterskie, prace licencjackie, prace dyplomowe, prace podyplomowe, prace inżynierskie, prace semestralne, prace zaliczeniowe, referaty, biznes plany, plany marketingowe i inne opracowania jakie oferujemy mają wyłącznie charakter informacyjny. Każda praca magisterska, licencjacka, inżynierska lub inna praca dyplomowa zakupiona w serwisie musi być traktowana wyłącznie jako wzór, przykład do przygotowania własnej pracy naukowej, przyspieszjąc tym samym proces pisania pracy całkowicie zgodny z obowiązującym w Polsce prawem. Nie bierzemy odpowiedzialności za konsekwencje związane z wykorzystaniem przesłanych przez nas prac. Należy pamiętać o przestrzeganiu obowiązujących przepisów Prawa Autorskiego oraz Art. 272


Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Copyright © by PraceDyplomowe.edu.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.