Mamy 12823

przykładowe prace

...
...największy zbiór zawierający

gotowe wzory prac

w sieci!
logo PraceDyplomowe.edu.pl

   katalog gotowych wzorów

zdjecie-przykladowa-praca-prace-dyplomowe-edu-pl zdjecie-wzor-pracy-prace-dyplomowe-edu-pl zdjecie-gotowa-praca-prace-dyplomowe-edu-pl
Tu przeszukasz całą bazę prac w sposób szybki i zautomatyzowany.
Zobacz prace podzielone tematami:

Numer pracy:   7640
Temat pracy:  

Kalkulacje cenowe w hotelach, restauracjach i w biurach podróży

Liczba stron:   93

Spis treści / plan pracy:
Wprowadzenie ..........5

Rozdział 1.
Teoretyczne podstawy dotyczące cen, kalkulacji cenowej oraz kosztów w działalności turystycznej

         1.1. Pojęcie ceny i polityki cenowej .......... 9
         1.2. Kalkulacja cen .......... 10
         1.3. Metody ustalania cen .......... 13
         1.4. Pojęcie kosztów działalności usługowej i ich podział ..........17
         1.5. Próg opłacalności sprzedaży usług w hotelarstwie, gastronomii, turystyce i rekreacji ..........19

Rozdział 2.
Kalkulacje cenowe w hotelarstwie

      2.1. Ogólna problematyka cen w hotelarstwie.......... 23
      2.2. Ustalanie cen w hotelarstwie w Wielkiej Brytanii .......... 24
      2.3. Kalkulacje cenowe usług noclegowych oparte na parametrach jakościowych i koszcie jednostkowym ..........26
      2.4. Metody ustalania cen usług hotelarskich .......... 27
            2.4.1. Czynniki kształtujące poziom cen w hotelach .......... 27
            2.4.2. Reguła 1000 .......... 28
            2.4.3. Metoda oddolna i odgorna w ustalaniu cen za pokoje ..........28
      2.5. Przykładowe ustalanie cen za pokoje hotelowe .......... 30
      2.6. Ustalanie cen pokoi przez zarządzanie zyskiem .......... 32
      2.7. Możliwości zwiększania sprzedaży usług hotelarskich

Rozdział 3.
Kalkulacje cenowe w gastronomii

      3.1. Pojęcie gastronomii oraz kalkulacji cen gastronomicznych .......... 39
      3.2. Systemy cen kalkulacyjnych w gastronomii .......... 40
      3.3. Marża gastronomiczna oraz metody jej ustalania a poziom cen .......... 44
      3.4. Ceny gastronomiczne towarów w stanie nieprzetworzonym sprzedawanych w bufetach .......... 46
      3.5. Kalkulacje cenowe potraw przyrządzanych w kuchni zakładu gastronomicznego .......... 47
      3.6. Sposoby obniżania kosztów w gastronomii .......... 51

Rozdział 4.
Kalkulacje cenowe w turystyce

      4.1. Pojecie turystyki, ruchu turystycznego i obslugi ruchu turystycznego .......... 53
      4.2. Strategie działań przedsiębiorstw turystycznych .......... 55
      4.3. Algorytm w zakresie ustalania cen w turystyce (przykłady) .......... 59
         4.3.1. Impreza turystyczna zlecona, pobytowa .......... 59
         4.3.2. Impreza turystyczna objazdowa na terenie UE .......... 60
      4.4. Usługi agroturystyczne .......... 61
      4.5. Współzależności popytowo- podażowe biur podróży ..........64

Rozdział 5.
Biznesplan w przedsiębiorstwie hotelarsko- gastronomicznym i turystycznym

      5.1. Studium przypadku przedsiebiorstwa hotelarsko- gastronomicznego a jego przyszłość..........71
      5.2. Pojęcie,cel oraz konstrukcja planowania finansowego.......74
      5.3. Rachunek zysków i strat 'pro forma' .......... 77
      5.4. Rachunek przepływów pieniężnych 'pro forma' .......... 79
      5.5. Bilans 'pro forma' .......... 82
      5.6. Weryfikacja planu finansowego 'pro forma' ..........83

Literatura


   


Zamawiam:
Wartość zamówienia: PLN
Twój e-mail:


Jeśli chcesz zadać pytanie dotyczące tej pracy, kliknij w poniższy przycisk.



Na wszystkie zapytania odpowiadamy codziennie, najpóźniej w przeciągu 24h.





Umożliwiamy szybkie, bezpieczne i wygodne płatności za pomocą serwisu tpay.com
Umożliwiamy szybkie płatności internetowe za pomocą serwisu tpay.com

Zastrzegamy, iż wzorcowe prace magisterskie, prace licencjackie, prace dyplomowe, prace podyplomowe, prace inżynierskie, prace semestralne, prace zaliczeniowe, referaty, biznes plany, plany marketingowe i inne opracowania jakie oferujemy mają wyłącznie charakter informacyjny. Każda praca magisterska, licencjacka, inżynierska lub inna praca dyplomowa zakupiona w serwisie musi być traktowana wyłącznie jako wzór, przykład do przygotowania własnej pracy naukowej, przyspieszjąc tym samym proces pisania pracy całkowicie zgodny z obowiązującym w Polsce prawem. Nie bierzemy odpowiedzialności za konsekwencje związane z wykorzystaniem przesłanych przez nas prac. Należy pamiętać o przestrzeganiu obowiązujących przepisów Prawa Autorskiego oraz Art. 272


Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Copyright © by PraceDyplomowe.edu.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.