Mamy 12735

przykładowe prace

...
...największy zbiór zawierający

gotowe wzory prac

w sieci!
logo PraceDyplomowe.edu.pl

   katalog gotowych wzorów

zdjecie-przykladowa-praca-prace-dyplomowe-edu-pl zdjecie-wzor-pracy-prace-dyplomowe-edu-pl zdjecie-gotowa-praca-prace-dyplomowe-edu-pl
Tu przeszukasz całą bazę prac w sposób szybki i zautomatyzowany.
Zobacz prace podzielone tematami:

Numer pracy:   7629
Temat pracy:  

Ryzyko przedsiębiorstw hotelarsko- gastronomicznych.

Liczba stron:   200

Spis treści / plan pracy:
Wprowadzenie.

Rozdział 1.
Identyfikacja przedsiębiorstw hotelarskogastronomicznych
      1.1. Pojęcie i funkcjonowanie przedsiębiorstw hotelarsko- gastronomicznych
         1.1.1. Zakłady gastronomiczne
         1.1.2. Obiekty hotelarskie
      1.2. Istota, cel i zakres działalności gospodarczej
      1.3. Otoczenie przedsiębiorstw turystycznych
      1.4. Ogólna charakterystyka dostaw towarów, produktów, surowców dla przedsiębiorstw hotelarsko- gastronomicznych
      1.5. Wpływ kosztów zakupu towarów, produktów, surowców, usług na ekonomikę świadczenia usług turystycznych
      1.6. Źródła informacji w łańcuchu dostaw towarów, produktów, surowców i usług dla przedsiębiorstw hotelarsko- gastronomicznych

Rozdział 2.
Ryzyko oraz metody zarządzania ryzykiem w przedsiębiorstwach hotelarsko- gastronomicznych
      2.1. Istota ryzyka i niepewności
      2.2. Klasyfikacja ryzyka
      2.3. Proces zarządzania ryzykiem
      2.4. Metody szacowania ryzykiem
         2.4.1. Metody jakościowe
         2.4.2. Metody ilościowe
      2.5. Norma ISO 31000:2009

Rozdział 3.
Ryzyko jakościowe w przedsiębiorstwach hotelarsko- gastronomicznych
      3.1. Identyfikacja ryzyka występującego w procesach badanych podmiotów
      3.2. Określenie prawdopodobieństw, skutków, oraz mapy ryzyka wrodzonego poszczególnych procesów
      3.3. Mechanizmy kontrolne, prawdopodobieństwa, skutki, oraz mapy ryzyka złożonego poszczególnych procesów
      3.4. Określenie sumy punktów dla ryzyka wrodzonego i złożonego
      3.5. Ranking ryzyk, wektorowe mapy ryzyka wrodzonego i złożonego oraz siła kontroli wewnętrznej
      3.6. Badania ankietowe dot. opinii hoteli i restauracji dokonujących zakupów w ZPM „X”
      3.7. Wnioski z przeprowadzonych badań w zakresie ryzyka jakościowego

Rozdział 4.
Ryzyko ilościowe w przedsiębiorstwach hotelarsko- gastronomicznych
      4.1. Analiza sprawozdania finansowego
      4.2. Analiza wskaźnikowa
      4.3. Progi rentowności
      4.4. Analiza wrażliwości zysku operacyjnego
      4.5. Możliwości określania ryzyka ilościowego w przedsiębiorstwach hotelarsko- gastronomicznych

Podsumowanie
Spis tabel
Spis wykresów
Spis rysunków
Spis załączników
Bibliografia

   


Zamawiam:
Wartość zamówienia: PLN
Twój e-mail:


Jeśli chcesz zadać pytanie dotyczące tej pracy, kliknij w poniższy przycisk.



Na wszystkie zapytania odpowiadamy codziennie, najpóźniej w przeciągu 24h.





Umożliwiamy szybkie, bezpieczne i wygodne płatności za pomocą serwisu tpay.com
Umożliwiamy szybkie płatności internetowe za pomocą serwisu tpay.com

Zastrzegamy, iż wzorcowe prace magisterskie, prace licencjackie, prace dyplomowe, prace podyplomowe, prace inżynierskie, prace semestralne, prace zaliczeniowe, referaty, biznes plany, plany marketingowe i inne opracowania jakie oferujemy mają wyłącznie charakter informacyjny. Każda praca magisterska, licencjacka, inżynierska lub inna praca dyplomowa zakupiona w serwisie musi być traktowana wyłącznie jako wzór, przykład do przygotowania własnej pracy naukowej, przyspieszjąc tym samym proces pisania pracy całkowicie zgodny z obowiązującym w Polsce prawem. Nie bierzemy odpowiedzialności za konsekwencje związane z wykorzystaniem przesłanych przez nas prac. Należy pamiętać o przestrzeganiu obowiązujących przepisów Prawa Autorskiego oraz Art. 272


Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Copyright © by PraceDyplomowe.edu.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.