Mamy 15107

przykładowe prace

...
...największy zbiór zawierający

gotowe wzory prac

w sieci!
logo PraceDyplomowe.edu.pl

   katalog gotowych wzorów

zdjecie-przykladowa-praca-prace-dyplomowe-edu-pl zdjecie-wzor-pracy-prace-dyplomowe-edu-pl zdjecie-gotowa-praca-prace-dyplomowe-edu-pl
Tu przeszukasz całą bazę prac w sposób szybki i zautomatyzowany.
Zobacz prace podzielone tematami:

Numer pracy:   11037
Temat pracy:  

Wdrożenie i zarządzanie systemem HACCP na przykładzie przedsiębiorstwa pasiecznego

Liczba stron:   102

Spis treści / plan pracy:
Wstęp.........3

Rozdział 1
Sektor pszczelarski w Unii Europejskiej i Polsce
      1.1. Przegląd sektora pszczelarskiego w UE .........6
      1.2. Rys historyczny pszczelarstwa w Polsce .........7
      1.3. Pojęcie i typy pasiek .........9
      1.4. Rodzaje gospodarki pasiecznej .........11
      1.5. Prowadzenie pasieki .........12
         1.5.1. Rejestracja pasieki i sprzedaży bezpośredniej produktów......... 12
         1.5.2. Wymagania weterynaryjne przy produkcji, sprzedaży i przechowywaniu produktów pszczelich .........15
         1.5.3. Lokalizacja pasieczyska .........16
         1.5.4. Wyposażenie pasieki .........17
         1.5.5. Baza pożytkowa .........18
      1.6. Pszczelarstwo w Polsce......... 19

Rozdział 2
Aspekty jakości i bezpieczeństwa żywności w pszczelarstwie
      2.1. Główne regulacje prawne w zakresie bezpieczeństwa żywności .........24
      2.2. System HACCP .........26
         2.2.1. Zasady wdrożenia systemu HACCP .........28
         2.2.2. Wyznaczanie Krytycznych Punktów Kontroli – CCP .........33
      2.3. Nieobligatoryjne systemy zarządzania jakością w branży spożywczej......... 35
      2.4. Aspekty prawne w produkcji miodu......... 42
      2.5. Nadzór nad jakością produktów pszczelich......... 43

Rozdział 3
Funkcjonowanie gospodarstwa pasiecznego na przykładzie wybranej pasieki
      3.1. Zarys prowadzonej gospodarki pasiecznej .........48
      3.2. Opis produktów .........51
      3.3. Analiza istniejącego stanu w gospodarstwie pasiecznym .........53
         3.3.1. Materiały z których wykonane są ule 56
         3.3.2. Magazynowanie .........57
         3.3.3. Praca z pszczołami .........58
         3.3.4. Zbiór miodu .........59
         3.3.5. Pracownia pasieczna......... 60

Rozdział 4
Proces wdrożenia systemu HACCP w badanej pasiece
      4.1. Cel i założenia projektu......... 63
      4.2. Składowe projektu .........63
      4.3. Zdefiniowanie zakresu stosowania i powołanie zespołu systemu HACCP......... 64
      4.4. Opis produktów .........65
      4.5. Diagram przepływu procesu technologicznego......... 67
      4.6. Analiza krytycznych punktów kontrolnych dla miodu .........69
      4.7. Punkty kontrolne......... 76
      4.8. Parametry wartości krytycznych i sposoby kontrolowania dla Punktów Kontrolnych......... 77
      4.9. Monitoring......... 79
      4.10. Działania korygujące dla wyznaczonych punktów kontrolnych......... 80
      4.11. Weryfikacja......... 81
      4.12. Dokumentacja......... 82
      4.13. Harmonogram wdrożenia wraz z kosztami......... 89

Podsumowanie .........93
Bibliografia .........95
Spis tabel .........99
Spis rysunków......... 99
Spis zdjęć......... 99
Załącznik .........100


   


Zamawiam:
Wartość zamówienia: PLN
Twój e-mail:


Jeśli chcesz zadać pytanie dotyczące tej pracy, kliknij w poniższy przycisk.



Na wszystkie zapytania odpowiadamy codziennie, najpóźniej w przeciągu 24h.





Szybkie i wygodne płatności.
dostepne formy płatności


Zastrzegamy, iż wzorcowe prace magisterskie, prace licencjackie, prace dyplomowe, prace podyplomowe, prace inżynierskie, prace semestralne, prace zaliczeniowe, referaty, biznes plany, plany marketingowe i inne opracowania jakie oferujemy mają wyłącznie charakter informacyjny. Każda praca magisterska, licencjacka, inżynierska lub inna praca dyplomowa zakupiona w serwisie musi być traktowana wyłącznie jako wzór, przykład do przygotowania własnej pracy naukowej, przyspieszjąc tym samym proces pisania pracy całkowicie zgodny z obowiązującym w Polsce prawem. Nie bierzemy odpowiedzialności za konsekwencje związane z wykorzystaniem przesłanych przez nas prac. Należy pamiętać o przestrzeganiu obowiązujących przepisów Prawa Autorskiego oraz Art. 272


Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Copyright © by PraceDyplomowe.edu.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.