Mamy 15107

przykładowe prace

...
...największy zbiór zawierający

gotowe wzory prac

w sieci!
logo PraceDyplomowe.edu.pl

   katalog gotowych wzorów

zdjecie-przykladowa-praca-prace-dyplomowe-edu-pl zdjecie-wzor-pracy-prace-dyplomowe-edu-pl zdjecie-gotowa-praca-prace-dyplomowe-edu-pl
Tu przeszukasz całą bazę prac w sposób szybki i zautomatyzowany.
Zobacz prace podzielone tematami:

Numer pracy:   10683
Temat pracy:  

Wiedza na temat celiakii społeczności miejskiej i wiejskiej

Liczba stron:   78

Spis treści / plan pracy:
Wykaz skrótów.
Wstęp.

Rozdział I
Celiaka w świetle literatury.
      1.1 Epidemiologia występowania celiakii w populacji.
      1.2 Kliniczna postać celiakii.
         1.2.1 Rozpoznawanie choroby trzewnej.
         1.2.2 Leczenie i rokowanie w chorobie trzewnej.

Rozdział II
Żywienie w chorobie trzewnej.
      2.1 Charakterystyka glutenu i pozostałych białek złożonych.
      2.2 Gluten w środkach spożywczych.
      2.3 Wymagania dotyczące bezglutenowych produktów spożywczych.

Rozdział III
Założenia i cel pracy.

Rozdział IV
Materiał i metodyka.
      4.1 Organizacja badań.

Rozdział V
Wyniki i omówienie wyników.
      5.1 Charakterystyka badanej grupy.
      5.2 Wiedza badanej społeczności wiejskiej na temat celiakii
      5.3 Wiedza badanej społeczności miejskiej na temat celiakii

Dyskusja.
Wnioski.
Piśmiennictwo.
Wykaz tabel.
Wykaz rycin.
Wykaz rysunków.
Aneks.
Kwestionariusz ankiety.

Opis zawartości pracy:

      Przedmiotem niniejszej
pracy jest choroba trzewna, potocznie nazywana celiakią. Chorują na nią zarówno dzieci, jak i dorośli, a powodem jest nietolerancja białka – gliadyny wchodzącej w skład glutenu ziarna zbóż. Nietolerancja ta nie ma podłoża immunologicznego i nie jest alergią. Choroba, najczęściej nierozpoznana ujawnia się po zjedzeniu produktów zbożowych, dlatego bezwzględną koniecznością w walce z celiakią jest wykluczenie przez osoby chore, ze swojej diety tych właśnie produktów.       
Celem pracy jest ocena poziomu wiedzy społeczności wiejskiej i miejskiej na temat przyczyn, objawów i skutków celiakii. Badania zostały przeprowadzano za pomocą sondażu diagnostycznego i ankiety skierowanej do wybranej grupy badawczej, tj. 42 respondentów ze wsi i 28 z miasta. Analiza badań własnych wykazała wyższy poziom wiedzy na temat celiakii społeczności miejskiej. Do napisania pracy wykorzystano literaturę, z zakresu rozważanej problematyki, czasopisma i akty normatywne.
   


Zamawiam:
Wartość zamówienia: PLN
Twój e-mail:


Jeśli chcesz zadać pytanie dotyczące tej pracy, kliknij w poniższy przycisk.



Na wszystkie zapytania odpowiadamy codziennie, najpóźniej w przeciągu 24h.





Szybkie i wygodne płatności.
dostepne formy płatności


Zastrzegamy, iż wzorcowe prace magisterskie, prace licencjackie, prace dyplomowe, prace podyplomowe, prace inżynierskie, prace semestralne, prace zaliczeniowe, referaty, biznes plany, plany marketingowe i inne opracowania jakie oferujemy mają wyłącznie charakter informacyjny. Każda praca magisterska, licencjacka, inżynierska lub inna praca dyplomowa zakupiona w serwisie musi być traktowana wyłącznie jako wzór, przykład do przygotowania własnej pracy naukowej, przyspieszjąc tym samym proces pisania pracy całkowicie zgodny z obowiązującym w Polsce prawem. Nie bierzemy odpowiedzialności za konsekwencje związane z wykorzystaniem przesłanych przez nas prac. Należy pamiętać o przestrzeganiu obowiązujących przepisów Prawa Autorskiego oraz Art. 272


Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Copyright © by PraceDyplomowe.edu.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.