Mamy 14215

przykładowe prace

...
...największy zbiór zawierający

gotowe wzory prac

w sieci!
logo PraceDyplomowe.edu.pl

   katalog gotowych wzorów

zdjecie-przykladowa-praca-prace-dyplomowe-edu-pl zdjecie-wzor-pracy-prace-dyplomowe-edu-pl zdjecie-gotowa-praca-prace-dyplomowe-edu-pl
Tu przeszukasz całą bazę prac w sposób szybki i zautomatyzowany.
Zobacz prace podzielone tematami:

Numer pracy:   10506
Temat pracy:  

Żywność ekologiczna- marketing oraz potrzeby konsumentów

Liczba stron:   77

Spis treści / plan pracy:
Wstęp...........4

Rozdział 1
Żywność ekologiczna w teorii

      1.1 Pojęcie odżywiania i żywienia...........6
      1.2 Rynek żywności ekologicznej w świecie...........8
      1.3 Produkcja i spożycie żywności ekologicznej w Polsce...........11
      1.4 Charakterystyka żywności ekologicznej...........18
      1.5 Żywność genetycznie modyfikowana...........21
      1.6 Kształtowanie nawyków zdrowego żywienia...........23
      1.7 Geneza i istota ekologicznych metod produkcji rolniczej...........25

Rozdział 2
Marketing w upowszechnianiu zdrowego żywienia ludności

      2.1 Instrumenty marketingu w rolnictwie ekologicznym...........27
      2.2 Strategia marketingowa w rolnictwie ekologicznym...........28
      2.3 Instrumenty marketingu operacyjnego...........29
      2.4 Znakowanie w produkcji ekologicznej...........31
      2.5 Świadomość ekologiczna Polaków...........35

Rozdział 3
Charakterystyka procesu badawczego

      3.1 Cele i problemy badawcze...........36
      3.2 Metody, techniki i narzędzia badań...........37
      3.3 Dobór próby, teren i przebieg badań...........38

Rozdział 4
Żywność ekologiczna-marketing oraz potrzeby konsumentów w świetle badań własnych

      4.1 Metryczka...........44
      4.2 Spożycie używek...........46
      4.3 Charakterystyka odżywiania się respondentów...........48
      4.4 Stan wiedzy respondentów o zdrowym odżywianiu ...........53
      4.5 Tryb życia respondentów...........54
      4.6 Preferencje konsumentów...........56
      4.7 Wnioski...........60

Zakończenie...........62
Aneks...........65
Spis Wykresów...........71
Spis Tabel...........71
Spis Rysunków...........72
Bibliografia...........73

Opis zawartości pracy:



   Celem poznawczym pracy jest identyfikacja stanu produkcji i konsumpcji żywności ekologicznej w Polsce w kontekście zdrowego żywienia oraz roli marketingu w tym zakresie. Celem empirycznym jest zbadanie potrzeb konsumentów w kształtowaniu nawyków zdrowego żywienia. Praca składa się z czterech rozdziałów, które prezentują dokonane studia.
   W rozdziale pierwszym omówiono aspekty teoretyczne związane z żywnością ekologiczną.
   W rozdziale drugim skupiono się na aspektach marketingu w upowszechnianiu zdrowego żywienia wśród ludności.
   Trzeci rozdział ukazuje etapy procesu badawczego, przedstawia cele oraz problemy badawcze, zastosowane techniki oraz narzędzia badań a także dobór próby, teren oraz przebieg badań.
   Rozdział czwarty przedstawia analizę udzielonych odpowiedzi oraz wnioski dotyczące przeprowadzonej ankiety. Na końcu znajduje się zakończenie, które podsumowuje całą pracę.

   


Zamawiam:
Wartość zamówienia: PLN
Twój e-mail:


Jeśli chcesz zadać pytanie dotyczące tej pracy, kliknij w poniższy przycisk.



Na wszystkie zapytania odpowiadamy codziennie, najpóźniej w przeciągu 24h.





Szybkie i wygodne płatności.
dostepne formy płatności


Zastrzegamy, iż wzorcowe prace magisterskie, prace licencjackie, prace dyplomowe, prace podyplomowe, prace inżynierskie, prace semestralne, prace zaliczeniowe, referaty, biznes plany, plany marketingowe i inne opracowania jakie oferujemy mają wyłącznie charakter informacyjny. Każda praca magisterska, licencjacka, inżynierska lub inna praca dyplomowa zakupiona w serwisie musi być traktowana wyłącznie jako wzór, przykład do przygotowania własnej pracy naukowej, przyspieszjąc tym samym proces pisania pracy całkowicie zgodny z obowiązującym w Polsce prawem. Nie bierzemy odpowiedzialności za konsekwencje związane z wykorzystaniem przesłanych przez nas prac. Należy pamiętać o przestrzeganiu obowiązujących przepisów Prawa Autorskiego oraz Art. 272


Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Copyright © by PraceDyplomowe.edu.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.