Mamy 12825

przykładowe prace

...
...największy zbiór zawierający

gotowe wzory prac

w sieci!
logo PraceDyplomowe.edu.pl

   katalog gotowych wzorów

zdjecie-przykladowa-praca-prace-dyplomowe-edu-pl zdjecie-wzor-pracy-prace-dyplomowe-edu-pl zdjecie-gotowa-praca-prace-dyplomowe-edu-pl
Tu przeszukasz całą bazę prac w sposób szybki i zautomatyzowany.
Zobacz prace podzielone tematami:

Numer pracy:   10506
Temat pracy:  

Żywność ekologiczna- marketing oraz potrzeby konsumentów

Liczba stron:   77

Spis treści / plan pracy:
Wstęp...........4

Rozdział 1
Żywność ekologiczna w teorii

      1.1 Pojęcie odżywiania i żywienia...........6
      1.2 Rynek żywności ekologicznej w świecie...........8
      1.3 Produkcja i spożycie żywności ekologicznej w Polsce...........11
      1.4 Charakterystyka żywności ekologicznej...........18
      1.5 Żywność genetycznie modyfikowana...........21
      1.6 Kształtowanie nawyków zdrowego żywienia...........23
      1.7 Geneza i istota ekologicznych metod produkcji rolniczej...........25

Rozdział 2
Marketing w upowszechnianiu zdrowego żywienia ludności

      2.1 Instrumenty marketingu w rolnictwie ekologicznym...........27
      2.2 Strategia marketingowa w rolnictwie ekologicznym...........28
      2.3 Instrumenty marketingu operacyjnego...........29
      2.4 Znakowanie w produkcji ekologicznej...........31
      2.5 Świadomość ekologiczna Polaków...........35

Rozdział 3
Charakterystyka procesu badawczego

      3.1 Cele i problemy badawcze...........36
      3.2 Metody, techniki i narzędzia badań...........37
      3.3 Dobór próby, teren i przebieg badań...........38

Rozdział 4
Żywność ekologiczna-marketing oraz potrzeby konsumentów w świetle badań własnych

      4.1 Metryczka...........44
      4.2 Spożycie używek...........46
      4.3 Charakterystyka odżywiania się respondentów...........48
      4.4 Stan wiedzy respondentów o zdrowym odżywianiu ...........53
      4.5 Tryb życia respondentów...........54
      4.6 Preferencje konsumentów...........56
      4.7 Wnioski...........60

Zakończenie...........62
Aneks...........65
Spis Wykresów...........71
Spis Tabel...........71
Spis Rysunków...........72
Bibliografia...........73

Opis zawartości pracy:



   Celem poznawczym pracy jest identyfikacja stanu produkcji i konsumpcji żywności ekologicznej w Polsce w kontekście zdrowego żywienia oraz roli marketingu w tym zakresie. Celem empirycznym jest zbadanie potrzeb konsumentów w kształtowaniu nawyków zdrowego żywienia. Praca składa się z czterech rozdziałów, które prezentują dokonane studia.
   W rozdziale pierwszym omówiono aspekty teoretyczne związane z żywnością ekologiczną.
   W rozdziale drugim skupiono się na aspektach marketingu w upowszechnianiu zdrowego żywienia wśród ludności.
   Trzeci rozdział ukazuje etapy procesu badawczego, przedstawia cele oraz problemy badawcze, zastosowane techniki oraz narzędzia badań a także dobór próby, teren oraz przebieg badań.
   Rozdział czwarty przedstawia analizę udzielonych odpowiedzi oraz wnioski dotyczące przeprowadzonej ankiety. Na końcu znajduje się zakończenie, które podsumowuje całą pracę.

   


Zamawiam:
Wartość zamówienia: PLN
Twój e-mail:


Jeśli chcesz zadać pytanie dotyczące tej pracy, kliknij w poniższy przycisk.



Na wszystkie zapytania odpowiadamy codziennie, najpóźniej w przeciągu 24h.





Umożliwiamy szybkie, bezpieczne i wygodne płatności za pomocą serwisu tpay.com
Umożliwiamy szybkie płatności internetowe za pomocą serwisu tpay.com

Zastrzegamy, iż wzorcowe prace magisterskie, prace licencjackie, prace dyplomowe, prace podyplomowe, prace inżynierskie, prace semestralne, prace zaliczeniowe, referaty, biznes plany, plany marketingowe i inne opracowania jakie oferujemy mają wyłącznie charakter informacyjny. Każda praca magisterska, licencjacka, inżynierska lub inna praca dyplomowa zakupiona w serwisie musi być traktowana wyłącznie jako wzór, przykład do przygotowania własnej pracy naukowej, przyspieszjąc tym samym proces pisania pracy całkowicie zgodny z obowiązującym w Polsce prawem. Nie bierzemy odpowiedzialności za konsekwencje związane z wykorzystaniem przesłanych przez nas prac. Należy pamiętać o przestrzeganiu obowiązujących przepisów Prawa Autorskiego oraz Art. 272


Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Copyright © by PraceDyplomowe.edu.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.