Mamy 13300

przykładowe prace

...
...największy zbiór zawierający

gotowe wzory prac

w sieci!
logo PraceDyplomowe.edu.pl

   katalog gotowych wzorów

zdjecie-przykladowa-praca-prace-dyplomowe-edu-pl zdjecie-wzor-pracy-prace-dyplomowe-edu-pl zdjecie-gotowa-praca-prace-dyplomowe-edu-pl
Tu przeszukasz całą bazę prac w sposób szybki i zautomatyzowany.
Zobacz prace podzielone tematami:

Numer pracy:   10395
Temat pracy:  

Zarządzanie żywieniem w jednostkach wojskowych na przykładzie wyższej szkoły oficerskiej wojsk lądowych.

Liczba stron:   66

Spis treści / plan pracy:
Wstęp

Rozdział I
Rozważania teoretyczne na temat technik żywieniowych i ich wpływu na organizm człowieka
      1.1. Budowa i skład chemiczny żywności
         1.1.1. Wprowadzenie
         1.1.2. Białkowe produkty żywnościowe
         1.1.3. Żywność bogata w składniki energetyczne
      1.2. Rola składników żywności w żywieniu człowieka
         1.2.1. Potrzeby człowieka w zakresie żywienia
         1.2.2. Białko– wartości biologiczne i odżywcze
         1.2.3. Lipidy – wartości biologiczne i odżywcze
         1.2.4. Sacharydy – wartości biologiczne i odżywcze
         1.2.5. Wartość biologiczna witamin i ich rola w organizmie człowieka
         1.2.6. Wartość biologiczna i rola składników mineralnych w organizmie człowieka oraz równowaga kwasowo-zasadowa organizmu
         1.2.7. Gospodarka wodna organizmu człowieka
         1.2.8. Normy żywienia i zasady prawidłowego odżywiania

Rozdział II
Charakterystyka wybranej jednostki wojskowej
      2.1. Charakterystyka Wyższej Szkoły Oficerskiej Wojsk Lądowych im. gen. Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
         2.1.1. Wiadomości ogólne
         2.1.2. Rys historyczny
         2.1.3. WSOWL w chwili obecnej
      2.2. Proces pozyskiwania słuchaczy WSOWL – kandydatów na żołnierzy zawodowych
         2.2.1 Wstęp
         2.2.2. Zakres i cel procesu
         2.2.3. Infrastruktura procesu
         2.2.4. Zasadnicze działania procesu
      2.3. Kształcenie w Wyższej Szkole Oficerskiej Wojsk Lądowych im. gen. Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
         2.3.1. Misja uczelni
         2.3.2. Zadania i struktura uczelni
         2.3.3. System kształcenia
      2.4. Charakterystyka wybranych katedr i zakładów Wyższej Szkoły Oficerskiej Wojsk Lądowych im. Generała Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
         2.4.1. Struktura i zadania Katedry Zabezpieczenia Działań Bojowych
         2.4.2. Struktura i zadania Katedry Działań Bojowych
         2.4.3. Struktura i zadania Katedry Wsparcia Działań Bojowych
         2.4.4. Struktura i zadania Zakładu Teorii i Praktyki Strzelań

Rozdział III
Zarządzanie wybranymi technikami żywieniowymi w wyższej szkole oficerskiej
      3.1. Zasady organizacji systemu zabezpieczenia żywnościowego w jednostce wojskowej w czasie pokoju na przykładzie WSOWL
         3.1.1. Wprowadzenie
         3.1.2. Normy i normatywy oraz zasady ich ustalania i stosowania w żywieniu osób
         3.1.3. Planowanie żywienia osób w Wyższej Szkole Oficerskiej Wojsk Lądowych im. gen. Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu
      3.2. Przedstawienie struktury gospodarki żywnościowej WSOWL oraz norm wyżywienia i wartości odżywczych żywności implementowanych w uczelni
         3.2.1. Struktura gospodarki żywnościowej oraz obowiązki osób funkcyjnych
         3.2.2. Normy wyżywienia i wartości odżywcze żywności implementowane w WSOWL

Podsumowanie i wnioski
Bibliografia

Opis zawartości pracy:

Praca składa się z trzech rozdziałów.
      Rozdział pierwszy, to teoretyczne rozważania na temat technik żywieniowych oraz ich wpływu na organizm człowieka. Omówione zostały podstawowe i kluczowe składniki żywności oraz ich rola i wpływ na organizm człowieka, a także przybliżone zostało zagadnienie norm żywienia i zasad prawidłowego odżywiania.
      Drugi rozdział opisuje charakterystykę jednostki wojskowej, której proces zarządzania żywieniem jest opisywany, czyli Wyższą Szkołę Oficerską Wojsk Lądowych im. gen. Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu. Zawarte zostały między innymi: struktura, proces doboru i pozyskiwania słuchaczy, proces kształcenia oraz charakterystyka i struktury wybranych katedr i zakładów WSOWL.
      Trzeci rozdział, to już analiza samego procesu zarządzania żywieniem oraz gospodarki żywnościowej i wyżywieniowej na przykładzie Wyższej Szkoły Oficerskiej Wojsk Lądowych im. gen. Tadeusza Kościuszki we Wrocławiu. Przedstawione również zostały w tym rozdziale techniki żywieniowe oraz normy wyżywieniowe i składniki żywności implementowane w uczelni. W trakcie pracy korzystano z literatury z zakresu zarządzania procesem żywienia i gospodarki żywnościowej oraz wyżywieniowej. Wykorzystano dane i materiały zawarte w literaturze zwartej, publikacjach oraz wiedzę i doświadczenia osób realizujących proces zarządzania żywieniem, a także zajmujących się dietetyką. Używano ponadto odniesień do ustaw i rozporządzeń.    


Zamawiam:
Wartość zamówienia: PLN
Twój e-mail:


Jeśli chcesz zadać pytanie dotyczące tej pracy, kliknij w poniższy przycisk.



Na wszystkie zapytania odpowiadamy codziennie, najpóźniej w przeciągu 24h.





Umożliwiamy szybkie, bezpieczne i wygodne płatności za pomocą serwisu tpay.com
Umożliwiamy szybkie płatności internetowe za pomocą serwisu tpay.com

Zastrzegamy, iż wzorcowe prace magisterskie, prace licencjackie, prace dyplomowe, prace podyplomowe, prace inżynierskie, prace semestralne, prace zaliczeniowe, referaty, biznes plany, plany marketingowe i inne opracowania jakie oferujemy mają wyłącznie charakter informacyjny. Każda praca magisterska, licencjacka, inżynierska lub inna praca dyplomowa zakupiona w serwisie musi być traktowana wyłącznie jako wzór, przykład do przygotowania własnej pracy naukowej, przyspieszjąc tym samym proces pisania pracy całkowicie zgodny z obowiązującym w Polsce prawem. Nie bierzemy odpowiedzialności za konsekwencje związane z wykorzystaniem przesłanych przez nas prac. Należy pamiętać o przestrzeganiu obowiązujących przepisów Prawa Autorskiego oraz Art. 272


Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Copyright © by PraceDyplomowe.edu.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.