Mamy 10087

przykładowe prace

...
...największy zbiór zawierający

gotowe wzory prac

w sieci!
logo PraceDyplomowe.edu.pl

   katalog gotowych wzorów

zdjecie-przykladowa-praca-prace-dyplomowe-edu-pl zdjecie-wzor-pracy-prace-dyplomowe-edu-pl zdjecie-gotowa-praca-prace-dyplomowe-edu-pl
Tu przeszukasz całą bazę prac w sposób szybki i zautomatyzowany.
Zobacz prace podzielone tematami:

Numer pracy:   666
Temat pracy:  

System HACCP w przemyśle spożywczym

Liczba stron:   84
Cena pracy:
 189 PLN

Spis treści / plan pracy:
I. Wstęp.........5

Rozdział 1.
System HACCP.........7

Rozdział 2.
Uwarunkowania prawne.........9
      2.1. Prawo żywnościowe w Wspólnocie Europejskiej.........9
         2.1.1. System HACCP w prawodawstwie wspólnoty Europejskiej.........11
      2.2. Polskie przepisy prawne.........14
         2.2.1. Przepisy jakościowe.........14
         2.2.2. Polskie prawo żywnościowe.........15

Rozdział 3.
System HACCP.........19
      3.1 Terminologia systemu HACCP.........19

Rozdział 4.
Zasady systemu HACCP.........21
      4.1 Analiza zagrożenia.........21
          4.1.1. Zagrożenia.........21
            4.1.1.1 Zagrożenia biologiczne.........22
            4.1.1.2 Zagrożenia chemiczne.........25
            4.1.1.3 Zagrożenia fizyczne.........27
         4.1.2 Obszary zagrożeń.........28
            4.1.2.1 Surowce.........28
            4.1.2.2 Produkcja.........29
            4.1.2.3 Produkt.........29
            4.1.2.4. Higiena środowiska pracy.........31
                4.1.2.4.1. Mycie i dezynfekcja.........37
               4.1.2.4.1. Konstrukcja maszyn i urządzeń.........43
            4.1.2.5. Człowiek.........46
         4.1.3. Analiza zagrożeń, ocena ich ryzyka i określenie środków zapobiegawczych.........47
      4.2. Ustalenie krytycznych punktów kontroli.........50
         4.2.1. Metody typowania punktów kontrolnych.........52
      4.3. Docelowe granice tolerancji.........59
      4.4. Monitoring punktów krytycznych.........60
         4.4.1. Zasady i cel monitoringu.........60
         4.4.2. Nadzór nad sprzętem kontrolno-pomiarowym stosowanym w monitoringu.........63
      4.5. Procedury działań korygujących.........65
      4.6. Weryfikacja skuteczności systemu HACCP.........67
         4.6.1. Zastosowanie auditu zewnętrznego do oceny systemu HACCP.........69
             4.6.1.1. Przeprowadzenie auditu.........72
      4.7. Dokumentacja.........74

Rozdział 5.
Warunki skutecznego wdrażania systemu HACCP.........77


Podsumowanie i wnioski.........80

Bibliografia.........83


Zamawiam:
      
      
      
      
      
      
      
      
Wartość zamówienia: PLN
Twój e-mail:


Jeśli chcesz zadać pytanie dotyczące tej pracy, kliknij w poniższy przycisk.



Na wszystkie zapytania odpowiadamy codziennie, najpóźniej w przeciągu 24h.





Nie znalazleś swojego tematu pracy? Nie oznacza to, że go nie mamy. Napisz do nas!

* Treść wiadomości:
Imię lub pseudonim:
* Twój adres e-mail:


Zastrzegamy, iż wzorcowe prace magisterskie, prace licencjackie, prace dyplomowe, prace podyplomowe, prace inżynierskie, prace semestralne, prace zaliczeniowe, referaty, biznes plany, plany marketingowe i inne opracowania jakie oferujemy mają wyłącznie charakter informacyjny. Każda praca magisterska, licencjacka, inżynierska lub inna praca dyplomowa zakupiona w serwisie musi być traktowana wyłącznie jako wzór, przykład do przygotowania własnej pracy naukowej, przyspieszjąc tym samym proces pisania pracy całkowicie zgodny z obowiązującym w Polsce prawem. Nie bierzemy odpowiedzialności za konsekwencje związane z wykorzystaniem przesłanych przez nas prac. Należy pamiętać o przestrzeganiu obowiązujących przepisów Prawa Autorskiego oraz Art. 272

Bezpieczeństwo i wygodę płatności zapewnia Transferuj.pl


Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Copyright © by PraceDyplomowe.edu.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.