Mamy 10055

przykładowe prace

...
...największy zbiór zawierający

gotowe wzory prac

w sieci!
logo PraceDyplomowe.edu.pl

   katalog gotowych wzorów

zdjecie-przykladowa-praca-prace-dyplomowe-edu-pl zdjecie-wzor-pracy-prace-dyplomowe-edu-pl zdjecie-gotowa-praca-prace-dyplomowe-edu-pl
Tu przeszukasz całą bazę prac w sposób szybki i zautomatyzowany.
Zobacz prace podzielone tematami:

Numer pracy:   653
Temat pracy:  

Rynek żywności ekologicznej na przykładzie rejonu częstochowskiego

Liczba stron:   75
Cena pracy:
 239 PLN

Spis treści / plan pracy:
Wstęp.........2

Rozdział I.
Przegląd literatury dotyczącej rolnictwa ekologicznego.........5
      1.1. Rozwój ekologicznych metod produkcji w aspekcie kryzysu rolnictwa intensywnego..........5
      1.2. Określenie rolnictwa ekologicznego.........6
      1.3. Podłoże ideowe rolnictwa Ekologicznego.........10
      1.4. Jakość żywności ekologicznej.........11
      1.5. Rozwój rolnictwa ekologicznego na świecie i w Polsce.........12
      1.6. Uwarunkowania rozwoju ekologicznych metod produkcji żywności w Polsce..........15
      1.7. Wymogi prawne w zakresie żywności ekologicznej..........17

Rozdział II.
Rynek artykułów spożywczych na tle sytuacji gospodarczej w rejonie częstochowskim..........23
      2.1. Pojęcie rynku, jego rodzaje i funkcje..........23
      2.2. Popyt i podaż oraz mechanizmy rynkowe..........24
      2.3. Sytuacja gospodarcza i uwarunkowania ekonomiczne..........27
      3.4. Czynniki kształtujące tendencje konsumpcyjne oraz preferencje konsumentów przy wyborze produktów spożywczych..........30

Rozdział III.
Rynek żywności ekologicznej na przykładzie rejonu częstochowskiego..........34
      3.1. Rynek żywności ekologicznej i procesy nim kierujące..........34
      3.2. Kształtowanie się i rozwój rynku żywności ekologicznej..........37
      3.3. Metody wytwarzania i znakowanie produktów oraz kontrole komisji atestacyjnych..........41
      3.4. Świadomość i wymagania konsumentów przy wyborze produktów ekologicznych..........46
      3.5. Marketing żywności ekologicznej..........51

Rozdział IV.
Rynek żywności ekologicznej w konfrontacji z żywnością konwencjonalną na przykładzie rejonu częstochowskiego i podobnych rejonów w wybranych krajach Unii Europejskiej..........57
      4.1. Porównanie preferencji i wymagań konsumentów przy wyborze zwykłych produktów spożywczych i ekologicznych..........57
      4.2. Problemy w handlu żywnością konwencjonalną i ekologiczną w rejonie częstochowskim oraz sposoby ich rozwiązania..........61
      4.3. Poziom gospodarczy rynku żywności ekologicznej w wybranych krajach Unii Europejskiej.........64
      4.4. Szanse eksportowe i przyszłość polskich produktów ekologicznych na rynkach europejskich..........68

Zakończenie.........73
Bibliografia.........75


Zamawiam:
Wartość zamówienia: PLN
Twój e-mail:


Jeśli chcesz zadać pytanie dotyczące tej pracy, kliknij w poniższy przycisk.



Na wszystkie zapytania odpowiadamy codziennie, najpóźniej w przeciągu 24h.





Nie znalazleś swojego tematu pracy? Nie oznacza to, że go nie mamy. Napisz do nas!

* Treść wiadomości:
Imię lub pseudonim:
* Twój adres e-mail:


Zastrzegamy, iż wzorcowe prace magisterskie, prace licencjackie, prace dyplomowe, prace podyplomowe, prace inżynierskie, prace semestralne, prace zaliczeniowe, referaty, biznes plany, plany marketingowe i inne opracowania jakie oferujemy mają wyłącznie charakter informacyjny. Każda praca magisterska, licencjacka, inżynierska lub inna praca dyplomowa zakupiona w serwisie musi być traktowana wyłącznie jako wzór, przykład do przygotowania własnej pracy naukowej, przyspieszjąc tym samym proces pisania pracy całkowicie zgodny z obowiązującym w Polsce prawem. Nie bierzemy odpowiedzialności za konsekwencje związane z wykorzystaniem przesłanych przez nas prac. Należy pamiętać o przestrzeganiu obowiązujących przepisów Prawa Autorskiego oraz Art. 272

Bezpieczeństwo i wygodę płatności zapewnia Transferuj.pl


Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Copyright © by PraceDyplomowe.edu.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.