Mamy 7270

przykładowe prace

...
...największy zbiór zawierający

gotowe wzory prac

w sieci!
logo PraceDyplomowe.edu.pl

   katalog gotowych wzorów

zdjecie-przykladowa-praca-prace-dyplomowe-edu-pl zdjecie-wzor-pracy-prace-dyplomowe-edu-pl zdjecie-gotowa-praca-prace-dyplomowe-edu-pl
Tu przeszukasz całą bazę prac w sposób szybki i zautomatyzowany.
Zobacz prace podzielone tematami:

Numer pracy:   3665
Temat pracy:  

Wpływ głębokości siewu i nawożenia azotem na plon i jakość ziarna pszenicy twardej ozimej.

Liczba stron:   58
Cena pracy:
 199 PLN

Spis treści / plan pracy:

Wstęp.........3

Przegląd piśmiennictwa.........6

Cel badań.........12

Rozdział 1
Metodyka badań.........13

Rozdział 2
Warunki przyrodnicze i agrotechniczne.........14

      5.1 Lokalizacja badań.........14
      5.2 Warunki glebowe.........15
      5.3 Przebieg pogody.........15
      5.4 Charakterystyka materiału siewnego .........17
      5.5 Technika uprawy .........18

Rozdział 3
Wyniki badań własnych.........19
      6.1 Obserwacje polowe.........19
         6.1.1 Liczba roślin po wschodach.........19
         6.1.2 Rozwój fazowy roślin.........20
         6.1.3 Zachwaszczenie.........21
         6.1.4 Porażenie roślin przez choroby i szkodniki.........22
         6.1.5 Wyleganie roślin.........22
         6.1.6 Wysokość roślin przed zbiorem.........23
         6.1.7 Długość kłosa.........24
         6.1.8 Współczynnik krzewienia ogólnego.........25
         6.1.9 Współczynnik krzewienia produkcyjnego.........26
      6.2 Elementy struktury plonu.........27
         6.2.1 Liczba źdźbeł z jednostki powierzchni.........27
         6.2.2 Liczba kłosów z jednostki powierzchni .........28
         6.2.3 Liczba ziaren w kłosie.........29
         6.2.4 Liczba kłosków w kłosie......... 30
         6.2.5 Masa ziarna z kłosa.........31
         6.2.6 Masa 1000 ziaren.........32
         6.2.7 Plon ziarna.........33
      6.3 Wartość siewna ziarna .........34
         6.3.1 Energia kiełkowania.........34
         6.3.2 Zdolność kiełkowania.........34
         6.3.3 Wyrównanie ziarna.........35
      6.4 Analiza chemiczna ziarna.........35
         6.4.1 Zawartość białka ogółem.........35
         6.4.2 Zawartość tłuszczu surowego.........36
         6.4.3 Zawartość włókna surowego.........36
         6.4.4 Zawartość popiołu.........37
         6.4.5 Zawartość bezazotowych związków wyciągowych.........37
         6.4.6 Wydajność białka.........38
         6.4.7 Zawartość azotu.........38
         6.4.8 Zawartość fosforu.........39
         6.4.9 Zawartość potasu.........39
         6.4.10 Zawartość magnezu.........40
         6.4.11 Zawartość wapnia.........40
         6.4.12 Wartość technologiczna ziarna i mąki.........41

Dyskusja.........44

Wnioski.........50

Bibliografia.........52


   


Zamawiam:
      
      
      
      
      
      
      
Wartość zamówienia: PLN
Twój e-mail:


Jeśli chcesz zadać pytanie dotyczące tej pracy, kliknij w poniższy przycisk.



Na wszystkie zapytania odpowiadamy codziennie, najpóźniej w przeciągu 24h.





Nie znalazleś swojego tematu pracy? Nie oznacza to, że go nie mamy. Napisz do nas!

* Treść wiadomości:
Imię lub pseudonim:
* Twój adres e-mail:


Zastrzegamy, iż wzorcowe prace magisterskie, prace licencjackie, prace dyplomowe, prace podyplomowe, prace inżynierskie, prace semestralne, prace zaliczeniowe, referaty, biznes plany, plany marketingowe i inne opracowania jakie oferujemy mają wyłącznie charakter informacyjny. Każda praca magisterska, licencjacka, inżynierska lub inna praca dyplomowa zakupiona w serwisie musi być traktowana wyłącznie jako wzór, przykład do przygotowania własnej pracy naukowej, przyspieszjąc tym samym proces pisania pracy całkowicie zgodny z obowiązującym w Polsce prawem. Nie bierzemy odpowiedzialności za konsekwencje związane z wykorzystaniem przesłanych przez nas prac. Należy pamiętać o przestrzeganiu obowiązujących przepisów Prawa Autorskiego oraz Art. 272

Bezpieczeństwo i wygodę płatności zapewnia Transferuj.pl


Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Copyright © by PraceDyplomowe.edu.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.