Mamy 10900

przykładowe prace

...
...największy zbiór zawierający

gotowe wzory prac

w sieci!
logo PraceDyplomowe.edu.pl

   katalog gotowych wzorów

zdjecie-przykladowa-praca-prace-dyplomowe-edu-pl zdjecie-wzor-pracy-prace-dyplomowe-edu-pl zdjecie-gotowa-praca-prace-dyplomowe-edu-pl
Tu przeszukasz całą bazę prac w sposób szybki i zautomatyzowany.
Zobacz prace podzielone tematami:

Numer pracy:   269
Temat pracy:  

Rynek artykułów spożywczych z uwzględnieniem żywności ekologicznej w rejonie siedleckim

Liczba stron:   71

Spis treści / plan pracy:
Wstęp.........2

Rozdział I. 
Przegląd literatury dotyczącej rolnictwa ekologicznego.........6
    1.1. Rozwój ekologicznych metod produkcji w aspekcie kryzysu rolnictwa intensywnego.........6
    1.2. Określenie rolnictwa ekologicznego.........7
    1.3. Podłoże ideowe rolnictwa Ekologicznego.........10
    1.4. Jakość żywności ekologicznej.........11
    1.5. Rozwój rolnictwa ekologicznego na świecie i w Polsce..12
    1.6. Uwarunkowania rozwoju ekologicznych metod produkcji żywności w Polsce.........15
    1.7. Wymogi prawne w zakresie żywności ekologicznej.........17

Rozdział II. 
Rynek artykułów spożywczych na tle sytuacji gospodarczej w rejonie siedleckim.........23
    2.1. Pojęcie rynku, jego rodzaje i funkcje........23
    2.2. Popyt i podaż oraz mechanizmy rynkowe.........25
    2.3. Sytuacja gospodarcza i uwarunkowania ekonomiczne.........27
    3.4. Czynniki kształtujące tendencje konsumpcyjne oraz preferencje konsumentów przy wyborze produktów spożywczych.........30

Rozdział III. 
Rynek żywności ekologicznej na przykładzie rejonu siedleckiego........35
    3.1. Rynek żywności ekologicznej i procesy nim kierujące.........35
    3.2. Kształtowanie się i rozwój rynku żywności ekologicznej.........37
    3.3. Metody wytwarzania i znakowanie produktów oraz kontrole komisji atestacyjnych.........41
    3.4. Świadomość i wymagania konsumentów przy wyborze produktów ekologicznych.........45

Rozdział IV. 
Rynek żywności ekologicznej w konfrontacji z żywnością konwencjonalną na przykładzie rejonu siedleckiego i podobnych rejonów w wybranych krajach Unii Europejskiej.........52
    4.1. Porównanie preferencji i wymagań konsumentów przy wyborze zwykłych produktów spożywczych i ekologicznych.........52
    4.2. Problemy w handlu żywnością konwencjonalną i ekologiczną w rejonie siedleckim oraz sposoby ich rozwiązania.........56
    4.3. Poziom gospodarczy rynku żywności ekologicznej w wybranych krajach Unii Europejskiej.........59
    4.4. Szanse eksportowe i przyszłość polskich produktów ekologicznych na rynkach europejskich.........63

Zakończenie.........68
Bibliografia.........70


Zamawiam:
      
      
      
      
      
      
      
Wartość zamówienia: PLN
Twój e-mail:


Jeśli chcesz zadać pytanie dotyczące tej pracy, kliknij w poniższy przycisk.



Na wszystkie zapytania odpowiadamy codziennie, najpóźniej w przeciągu 24h.





Umożliwiamy szybkie, bezpieczne i wygodne płatności za pomocą serwisu tpay.com
Umożliwiamy szybkie płatności internetowe za pomocą serwisu tpay.com

Zastrzegamy, iż wzorcowe prace magisterskie, prace licencjackie, prace dyplomowe, prace podyplomowe, prace inżynierskie, prace semestralne, prace zaliczeniowe, referaty, biznes plany, plany marketingowe i inne opracowania jakie oferujemy mają wyłącznie charakter informacyjny. Każda praca magisterska, licencjacka, inżynierska lub inna praca dyplomowa zakupiona w serwisie musi być traktowana wyłącznie jako wzór, przykład do przygotowania własnej pracy naukowej, przyspieszjąc tym samym proces pisania pracy całkowicie zgodny z obowiązującym w Polsce prawem. Nie bierzemy odpowiedzialności za konsekwencje związane z wykorzystaniem przesłanych przez nas prac. Należy pamiętać o przestrzeganiu obowiązujących przepisów Prawa Autorskiego oraz Art. 272


Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Copyright © by PraceDyplomowe.edu.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.