Mamy 10087

przykładowe prace

...
...największy zbiór zawierający

gotowe wzory prac

w sieci!
logo PraceDyplomowe.edu.pl

   katalog gotowych wzorów

zdjecie-przykladowa-praca-prace-dyplomowe-edu-pl zdjecie-wzor-pracy-prace-dyplomowe-edu-pl zdjecie-gotowa-praca-prace-dyplomowe-edu-pl
Tu przeszukasz całą bazę prac w sposób szybki i zautomatyzowany.
Zobacz prace podzielone tematami:

Numer pracy:   1725
Temat pracy:  

Żywność niskokaloryczna.

Liczba stron:   90
Cena pracy:
 379 PLN

Spis treści / plan pracy:

Wstęp .......... 4

Rozdział I.
Rola i znaczenie żywności niskokalorycznej w żywieniu człowieka

   1.1. Zarys historyczny nauki o żywieniu. .......... 6
   1.2. Zdrowotne aspekty diety i żywności niskokalorycznej .......... 9
   1.3. Obecna sytuacja świata i związane z tym problemy wynikające z uwarunkowań polityczno ekonomicznych .......... 19

Rozdział II.
Żywność niskokaloryczna - podstawowe zagadnienia

    2.1. Technologiczne aspekty produkcji żywności niskokalorycznej ..........22
    2.2. Charakterystyczne cechy produktu niskokalorycznego ..........25
    2.3. Surowce do produkcji żywności niskokalorycznej ..........27
       2.3.1. Białkowe zamienniki tłuszczu ..........30
       2.3.2. Węglowodanowe zamienniki tłuszczu ..........31
       2.3.3. Syntetyczne zamienniki tłuszczu .......... 33

Rozdział III.
Dodatki jako niezbędne elementy we współczesnej produkcji żywności

   3.1. Wprowadzenie .......... 34
   3.2. Rola i znaczenie dodatków w żywności - wady i zalety ..........36
   3.3. Metody utrwalania żywności ..........42
   3.4. Współczesny obraz zdrowego odżywiania na podstawie wyników badań i ogólnego stanu zdrowia mieszkańców naszego globu ..........46

Rozdział IV.
Stosowanie nowoczesnych technologii w produkcji żywności niskokalorycznej.......... 48

   4.1. Wody mineralne i ich klasyfikacja .......... 49
   4.2. Produkty mleczne ..........52
   4.3. Lody ..........53
   4.4. Sery ..........54
   4.5. Margaryna ..........56
   4.6. Masło ..........59
   4.7. Majonezy.......... 60
   4.8. Mleko - jakie wybrać .......... 61
   4.9. Ocena produktów mleczarskich przez potencjalnych klientów .......... 62

Rozdział V.
Środki słodzące - ich charakterystyka oraz aspekty zdrowotne

   5.1. Wprowadzenie .......... 66
    5.2. Naturalne substancje słodzące .......... 68
    5.3. Sztuczne substancje słodzące .......... 73

Rozdział VI.
Wegetarianizm przyszłością tego Świata .......... 79

Wnioski .......... 83
Literatura ..........86



Zamawiam:
Wartość zamówienia: PLN
Twój e-mail:


Jeśli chcesz zadać pytanie dotyczące tej pracy, kliknij w poniższy przycisk.



Na wszystkie zapytania odpowiadamy codziennie, najpóźniej w przeciągu 24h.





Nie znalazleś swojego tematu pracy? Nie oznacza to, że go nie mamy. Napisz do nas!

* Treść wiadomości:
Imię lub pseudonim:
* Twój adres e-mail:


Zastrzegamy, iż wzorcowe prace magisterskie, prace licencjackie, prace dyplomowe, prace podyplomowe, prace inżynierskie, prace semestralne, prace zaliczeniowe, referaty, biznes plany, plany marketingowe i inne opracowania jakie oferujemy mają wyłącznie charakter informacyjny. Każda praca magisterska, licencjacka, inżynierska lub inna praca dyplomowa zakupiona w serwisie musi być traktowana wyłącznie jako wzór, przykład do przygotowania własnej pracy naukowej, przyspieszjąc tym samym proces pisania pracy całkowicie zgodny z obowiązującym w Polsce prawem. Nie bierzemy odpowiedzialności za konsekwencje związane z wykorzystaniem przesłanych przez nas prac. Należy pamiętać o przestrzeganiu obowiązujących przepisów Prawa Autorskiego oraz Art. 272

Bezpieczeństwo i wygodę płatności zapewnia Transferuj.pl


Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Copyright © by PraceDyplomowe.edu.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.