Mamy 7047

przykładowe prace

...
...największy zbiór zawierający

gotowe wzory prac

w sieci!
logo PraceDyplomowe.edu.pl

   katalog gotowych wzorów

zdjecie-przykladowa-praca-prace-dyplomowe-edu-pl zdjecie-wzor-pracy-prace-dyplomowe-edu-pl zdjecie-gotowa-praca-prace-dyplomowe-edu-pl
Tu przeszukasz całą bazę prac w sposób szybki i zautomatyzowany.
Zobacz prace podzielone tematami:

Numer pracy:   1678
Temat pracy:  

Zarządzanie jakością i poziomem produktywności na przykładzie przedsiębiorstwa produkcji spożywczej

Liczba stron:   192
Cena pracy:
 379 PLN

Spis treści / plan pracy:

Wstęp.......... 4

Rozdział I.
Jakość jako czynnik skutecznego konkurowania

      1.1. Geneza systemów jakości.......... 8
      1.2. Zarządzanie jakością a kultura organizacji.......... 10
      1.3. Determinanty skutecznego działania .......... 13
      1.4. Istota zarządzania jakością .......... 18
      1.5. Systemy zarządzania jakością .......... 21
         1.5.1. Wewnętrzne systemy zarządzania jakością.......... 22
         1.5.2. Zewnętrzne systemy zarządzania jakością .......... 23

Rozdział II.
Systemy zarządzania jakością

      2.1. Systemy zarządzania jakością .......... 24
         1.5.3. Rodzina norm ISO serii 9000 .......... 24
         1.5.4. Istota i główne założenia norm ISO .......... 28
         1.5.5. Główne elementy normy ISO 9001:2000.......... 31
         1.5.6. Inne normy ISO ważne dla przedsiębiorstwa .......... 33
         1.5.7. Metodyka wdrażania ISO .......... 35
      2.2. System HACCP .......... 39
         2.2.1. Istota i główne założenia systemu HACCP.......... 40
         2.2.2. Regulacje prawne stosowane w Polsce i UE .......... 42
         2.2.3. Wprowadzanie systemu HACCP w przedsiębiorstwie .......... 43
      2.3. TQM - Toltal Quality Management .......... 46
      2.4. Korzyści i trudności wynikające z funkcjonowania systemów zarządzania jakością .......... 48

Rozdział III.
Metody i narzędzia stosowane w zarządzaniu jakością

      3.1. Metody zarządzania jakością .......... 51
         3.1.1. Kaizen .......... 51
         3.1.2. Metoda 5S .......... 58
         3.1.3. FMEA - analiza skutków i przyczyn potencjalnych błędów .......... 60
         3.1.4. QFD - rozwinięcie funkcji jakości .......... 65
         3.1.5. Metoda Taguchi .......... 71
         3.1.6. Reeinginering .......... 73
         3.1.7. TPM I SMED .......... 80
         3.1.8. Just in Time 83
      3.2. Narzędzia I techniki w zarządzaniu jakością .......... 84
         3.2.1. Diagram przyczynowo-skutkowy Ishikawy.......... 85
         3.2.2. Analiza Pareto.......... 87
         3.2.3. Metoda ABCD .......... 89
         3.2.4. Burza mózgów .......... 91
         3.2.5. Inne narzędzia w zarządzaniu jakością .......... 94
      3.3. Statystyczne sterowanie procesem (SPC) .......... 96
      3.4. Strategiczna karta wyników .......... 99

Rozdział IV.
Charakterystyka przedsiębiorstwa XYZ produkującego żywność dla ludzi i zwierząt

      4.1. Podstawowa działalność produkcyjna przedsiębiorstwa .......... 105
      4.2. Struktura organizacyjna przedsiębiorstwa.......... 106
      4.3. Analiza otoczenia firmy XYZ.......... 107
      4.4. Rozwój przedsiębiorstwa i plany na przyszłość .......... 111

Rozdział V.
Proces wdrażania systemu zarządzania jakością wg normy ISO 9001:2000 w przedsiębiorstwie XYZ produkującym żywność

      5.1. Etapy wprowadzania Systemu Zarządzania Jakością (SZJ) oraz certyfikacja firmy według normy ISO 9001:2000 .......... 115
         5.1.1. Podjęcie decyzji o wdrożeniu SZJ i wstępna diagnoza organizacji firmy na zgodność z wymaganiami zawartymi w normie ISO 9001:2000 .......... 116
         5.1.2. Zdefiniowanie polityki jakości i sformułowanie celów .......... 116
         5.1.3. Zdefiniowanie procesów zachodzących w przedsiębiorstwie .......... 119
            5.1.3.1. Zarządzanie .......... 120
            5.1.3.2. Procesy związane z klientem .......... 123
            5.1.3.3. Projektowanie, rozwój i wdrażanie projektu.......... 125
            5.1.3.4. Produkcja i procesy związane z produkcją .......... 127
               5.1.3.5. Dostarczanie wyrobu do klienta .......... 131
            5.1.3.6. Pomiary, analiza i doskonalenie .......... 133
         5.1.4. Opracowanie zasad zarządzania dokumentacją systemową .......... 138
         5.1.5. Opracowanie dokumentacji SZJ i wdrożenie postępowania w niej zapisanego.......... 140
            5.1.5.1. Księga Jakości.......... 142
            5.1.5.2. Procedury stosowane w dokumentowaniu SZJ .......... 143
            5.1.5.3. Instrukcje stosowane w dokumentowaniu SZJ.......... 144
               5.1.5.4. Specyfikacje stosowane w dokumentowaniu SZJ .......... 145
         5.1.6. Przeprowadzanie audytów wewnętrznych .......... 146
         5.1.7. Szkolenie pracowników w systemie zarządzania jakością .......... 148
      5.2. Przyczyny niepowodzeń na poszczególnych etapach prac nad SZJ.......... 157
      5.3. Przebieg certyfikacji według normy ISO 9001:2000.......... 158

Rozdział VI
Koszty zarządzania jakością i propozycje ich ograniczania

      6.1. Pojęcie kosztów jakości i ich struktura.......... 163
      6.2. Analiza kosztów jakości .......... 172
      6.3. Propozycje działań redukujących koszty zarządzania jakością.......... 177

Podsumowanie .......... 185
Bibliografia .......... 189
Spis rysunków i tabel.......... 192



Zamawiam:
      
      
      
      
      
      
      
      
      
Wartość zamówienia: PLN
Twój e-mail:


Jeśli chcesz zadać pytanie dotyczące tej pracy, kliknij w poniższy przycisk.



Na wszystkie zapytania odpowiadamy codziennie, najpóźniej w przeciągu 24h.





Nie znalazleś swojego tematu pracy? Nie oznacza to, że go nie mamy. Napisz do nas!

* Treść wiadomości:
Imię lub pseudonim:
* Twój adres e-mail:


Zastrzegamy, iż wzorcowe prace magisterskie, prace licencjackie, prace dyplomowe, prace podyplomowe, prace inżynierskie, prace semestralne, prace zaliczeniowe, referaty, biznes plany, plany marketingowe i inne opracowania jakie oferujemy mają wyłącznie charakter informacyjny. Każda praca magisterska, licencjacka, inżynierska lub inna praca dyplomowa zakupiona w serwisie musi być traktowana wyłącznie jako wzór, przykład do przygotowania własnej pracy naukowej, przyspieszjąc tym samym proces pisania pracy całkowicie zgodny z obowiązującym w Polsce prawem. Nie bierzemy odpowiedzialności za konsekwencje związane z wykorzystaniem przesłanych przez nas prac. Należy pamiętać o przestrzeganiu obowiązujących przepisów Prawa Autorskiego oraz Art. 272

Bezpieczeństwo i wygodę płatnoœci zapewnia Transferuj.pl


Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Copyright © by PraceDyplomowe.edu.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.