Mamy 12562

przykładowe prace

...
...największy zbiór zawierający

gotowe wzory prac

w sieci!
logo PraceDyplomowe.edu.pl

   katalog gotowych wzorów

zdjecie-przykladowa-praca-prace-dyplomowe-edu-pl zdjecie-wzor-pracy-prace-dyplomowe-edu-pl zdjecie-gotowa-praca-prace-dyplomowe-edu-pl
Tu przeszukasz całą bazę prac w sposób szybki i zautomatyzowany.
Zobacz prace podzielone tematami:

Numer pracy:   11202
Temat pracy:  

Uzależnienie od stosowania diet w środowisku akademickim – skala i charakter zjawiska na przykładzie poznańskiego ośrodka akademickiego

Liczba stron:   89

Spis treści / plan pracy:
Wstęp..........4

Rozdział 1
Diety i uzależnienie od diet
      1.1. Popularność diet – skala i przyczyny tego zjawiska..........5
      1.2. Dziesięć najpopularniejszych diet i metody ich propagowania..........9
      1.3. Czym jest uzależnienie od diet?..........14
      1.4. Permareksja oraz inne zaburzenia odżywiania..........17

Rozdział 2
Diety jako konsekwencja presji kulturowej
      2.1. Presja kulturowa a mechanizmy socjalizacji..........23
      2.2. Miejsce diety we współczesnej kulturze masowej..........26
      2.3. Presja kulturowa jako składnik kultury masowej i popularnej..........28
      2.4. Wzory presji kulturowej w odniesieniu do zachowań żywieniowych..........30
      2.5. Rola mediów w wywieraniu presji kulturowej..........33
      2.6. Kreowanie mody na odchudzanie się w mediach..........36

Rozdział 3
Podstawy metodologii badań własnych
      3.1. Przedmiot i cele badań..........39
      3.2. Problemy i hipotezy badawcze..........41
      3.3. Zmienne i wskaźniki..........43
      3.4 Metoda, techniki i narzędzia badawcze..........46
      3.5. Dobór próby, organizacja i przebieg badań..........48
      3.6 Charakterystyka terenu badań..........49

Rozdział 4
Wyniki badania
      4.1. Charakterystyka badanej próby..........51
      4.2. Zakres stosowania i uzależnienia od diet w badanej populacji..........58
         4.2.1. Stosowanie diet w badanej populacji..........58
         4.2.2. Rodzaje diet stosowanych przez badane osoby..........60
      4.3. Główne przyczyny stosowania diet i uzależnienia od diet w badanej populacji..........63
         4.3.1. Wpływ potrzeby akceptacji, atrakcyjności i popularności na zakres stosowania diet i poziom uzależnienia w badanej populacji..........63
         4.4. Uzależnienie od diet jako efekt presji kulturowej wśród badanych osób..........67
         4.4.1. Świadomość popkulturowego przekazu „kultu ciała” jako obowiązującego wzoru utrzymywanej wagi ciała..........67
         4.4.2. Wpływ przekazów medialnych na stosowanie diet..........69
         4.4.3. Kult szczupłej sylwetki w środowisku akademickim jako źródło presji na stosowanie diet..........70

Zakończenie..........78
Bibliografia..........79
Spis tabel i rysunków..........81
Spis wykresów..........82
Aneks..........83


   
   


Zamawiam:
Wartość zamówienia: PLN
Twój e-mail:


Jeśli chcesz zadać pytanie dotyczące tej pracy, kliknij w poniższy przycisk.



Na wszystkie zapytania odpowiadamy codziennie, najpóźniej w przeciągu 24h.





Umożliwiamy szybkie, bezpieczne i wygodne płatności za pomocą serwisu tpay.com
Umożliwiamy szybkie płatności internetowe za pomocą serwisu tpay.com

Zastrzegamy, iż wzorcowe prace magisterskie, prace licencjackie, prace dyplomowe, prace podyplomowe, prace inżynierskie, prace semestralne, prace zaliczeniowe, referaty, biznes plany, plany marketingowe i inne opracowania jakie oferujemy mają wyłącznie charakter informacyjny. Każda praca magisterska, licencjacka, inżynierska lub inna praca dyplomowa zakupiona w serwisie musi być traktowana wyłącznie jako wzór, przykład do przygotowania własnej pracy naukowej, przyspieszjąc tym samym proces pisania pracy całkowicie zgodny z obowiązującym w Polsce prawem. Nie bierzemy odpowiedzialności za konsekwencje związane z wykorzystaniem przesłanych przez nas prac. Należy pamiętać o przestrzeganiu obowiązujących przepisów Prawa Autorskiego oraz Art. 272


Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.
Copyright © by PraceDyplomowe.edu.pl. Wszelkie prawa zastrzeżone.